Bästa svenska serierna under 2022

Om du älskar bra tv vill du definitivt kolla in några av de bästa svenska serierna som kommer ut 2022. Från gripande dramer till hjärtevärmande komedier finns det något för alla. Här är bara några av de svenska serier som måste ses och som kommer till dig 2022:

Clark | Netflix

 

Ingen lista över de bästa svenska serierna skulle vara komplett utan Clark-serien. Denna serie, som utspelar sig i den lilla staden Stora Frölunda, följer invånarna när de går igenom sitt dagliga liv. Även om förutsättningen kanske inte låter särskilt spännande är det sättet som historierna berättas på som gör den här serien så speciell. Varje avsnitt fokuserar på en annan karaktär och ger oss en inblick i deras förhoppningar, rädslor och ambitioner. När vi lär känna dem bättre kommer vi att bry oss om dem djupt – vilket gör det ännu mer hjärtskärande när tragedin slår till.

 

Kärlek och anarki | Netflix

 

Om du letar efter en serie som innehåller lite av allting, behöver du inte leta längre än till Kärlek och anarki. Denna svenska serie har allt – romantik, komedi, drama och till och med en liten thriller insprängd för att det ska bli bra. Historien följer Sofie, en gift kvinna som börjar ha en affär med sin arbetskamrat. När hon börjar utforska sin nyfunna sexualitet hamnar hon också i centrum för en konspiration på arbetsplatsen. Med massor av vändningar kommer Love and Anarchy garanterat att hålla dig fast från början till slut.

Vi i villa | Discovery+

Om du letar efter en serie som får dig att skratta och gråta lika mycket är Vi i villan något för dig. Den svenska realityserien följer en grupp vänner när de flyttar in i ett gemensamt hus tillsammans. Även om det till en början verkar som om de bara är där för att festa, ser vi snart att var och en av dem brottas med sina egna demoner. När de öppnar upp för varandra om sitt förflutna börjar gruppen långsamt läka och växa närmare varandra. Det är en känslomässig berg- och dalbana som kommer att lämna dig inspirerad och hoppfull.

Lust | HBO Max

Den här svenska serien är inget för den som är svag i hjärtat. Lust berättar historien om Emma, en kvinna som kämpar för att hålla sitt äktenskap vid liv. När hon träffar en man som kan uppfylla hennes sexuella fantasier inleder hon en farlig affär som hotar att förstöra hennes liv. Med explicita scener och råa känslor är Lust en serie som kommer att stanna kvar hos dig långt efter att du har tittat färdigt.

Allt som blir kvar | SVT Play

Lust | HBO Max

Mörkt hjärta | Discovery+

Harmonica | Viaplay

Lea | SVT

Leave a Comment