Sonic the Hedgehog 2: Lanseringsdatum och tankar kring filmen

Segas ikoniska tv-spelsserie Sonic the Hedgehog återvänder med superhjältekomedifilmen Sonic the Hedgehog 2 efter den första delen 2020.

Filmerna är baserade på tv-spelsserien Sega skapade 1991. Där man får följa den älskade “Sonic the Hedgehog”, en igelkott känd för att kunna springa i ljusets hastighet. I filkmen får man följa Sonic när han försöker bli vän med ett Montana-par. Den första Sonic the Hedgehog blev den mest inkomstbringande videospelsfilmen genom tiderna, så det kommer inte att vara lätt för den här uppföljaren att lyckas återskapa samma framgångar.

Skådespelare i Sonic the Hedgehog 2

Den andra delen av Sonic the Hedgehog, regisserad av Jeff Fowler och skriven av Pat Casey, Josh Miller och John Whittington från den första delen, tar tillbaka fler bekanta ansikten.

Ben Schwartz skådespelar som Sonics röst och Jim Carrey återvänder som doktorn. Robotnik (nu känd som Dr. Eggman) återvänder, medan James Marsden och Tika Sumpter återvänder som Tom och Maddie Wachowski.

Lee Majdoub återvänder också som Agent Stone, med nya ansikten i filmen som Idris Elba som Knuckles, Colleen O’Shaughnessey som Tails och framträdanden av Adam Pally, Natasha Rothwell och Shemar Moore.

Sonic the Hedgehog 2 släpptes den 1 April i Sverige

Sonic the Hedgehog 2 släpptes på bio i Sverige  den 1 April 2022 av Paramount Pictures och Sega Sami Group och har där efter premiär 45 dagar senare på Paramount+.

Leave a Comment