Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick är en amerikansk actiondramafilm i regi av Joseph Kosinski och skriven av Peter Craig, Justin Marks och Eric Warren Singer. Den är uppföljaren till filmen Top Gun från 1986. I filmen medverkar Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman och Val Kilmer

Produktionen av filmen inleddes i maj 2019 i San Diego. Den planeras få premiär i USA den 24 juni 2022 av Paramount Pictures.

Top Gun: Maverick handling

Efter mer än trettio års tjänstgöring som en av flottans bästa flygare är Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) där han hör hemma: han var en modig testpilot och undvek att bli befordrad i rang som skulle ha gett honom utegångsförbud.

När han får träna en grupp Top Gun-utbildade för ett nytt farligt uppdrag möter Maverick löjtnant Bradley Bradshaw (Miles Teller), med anropssignal: “Rooster”, sonen till Mavericks avlidne vän och radarinterceptofficer Lt. Nick Bradshaw, alias “Iceman”.

Maverick dras in i en konflikt med sitt eget förflutna och måste konfrontera spökena från dem som dog under Top Gun-programmet – däribland hans bästa vän Goose – samtidigt som han måste navigera i en ny romans med Charlotte Blackwood (Jennifer Connelly), den civila astrofysiker som har fått i uppdrag att arbeta med NASA för att utveckla obemannade flygfarkoster.

När Maverick börjar inse sin egen dödlighet måste han bestämma sig för om han ska riskera allt – inklusive sitt liv – för att skydda dem han älskar. Top Gun: Maverick är en actionfylld rysare som gör att publiken kommer att sitta på kanten av sina stolar.

Vad har filmen fått för betyg?

Filmen har fått ett bra mottagande av kritikerna. På Rotten Tomatoes har filmen ett betyg på 87 %, baserat på 22 recensioner, med ett vägt genomsnitt på 7,4/10. Webbplatsens konsensus är följande: “ Top Gun: Maverick samlar det gamla gänget för en ibland medryckande, ibland sentimental återförening som skickligt påminner om den första filmens glansdagar.

På Metacritic har filmen fått 67 poäng av 100, baserat på 10 kritiker, vilket indikerar “allmänt gynnsamma recensioner”.

Vad handlar Top Gun: Maverick om?

Top Gun: Maverick är en kommande amerikansk actiondramafilm i regi av Joseph Kosinski och skriven av Peter Craig, Justin Marks och Eric Warren Singer. I huvudrollerna finns Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman och Val Kilmer. Filmen är uppföljaren till filmen Top Gun från 1986

När släpptes Top Gun: Maverick?

Top Gun: Maverick släpptes att släppas i USA den 24 juni 2022 av Paramount Pictures

Vilka är några av de medverkande i Top Gun: Maverick?

Tom Cruise, Miles Teller och Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman och Val Kilmer ska alla spela huvudrollerna i Top Gun: Maverick.

Leave a Comment